Out with the old and in with the new

Man man man, je knippert een keer met je ogen en het is alweer zowat februari. Wat gaat de tijd toch snel, sorry maar geen sorry voor het lekkere cliché dat ik u hier presenteer 😉 Maar het is wel echt zo. Voor en na kerst was ik ziek – gelukkig net niet tijdens -, wat de stress die toch een beetje gepaard met deze dagen wat verhoogde. En daarom heb ik het, naast wat gewone werkdingen, lekker rustig aan gedaan deze eerste paar weken. Ik ben lekker onder een dekentje gekropen met potten thee om te drinken, mijn iPad om te tekenen en na te denken over hoe en wat in 2023. 

Ouderwetse bezems op een rij

Afscheid of toch (nog) niet
Want het was (en is nog steeds) de hoogste tijd om op te ruimen en om ruimte te maken voor nieuwe dingen. Zowel in de webshop als in mijn hoofd 😉 Want hoe bepaal je nou wat oud is en weg moet? Of wat oud is, maar wat na een make over nog wel weer even mee kan? Waar wil je afscheid van nemen en waarvan (toch nog) niet?

Met producten zoals kaarten, prints en posters, is de keuze soms makkelijk. Want soms loopt een kaart niet en is de beslissing snel gemaakt. Maar nu ik steeds meer digitaal werk, en de wondere wereld van ProCreate heb ontdekt, merk ik dat mijn illustratiestijl wat verandert. De thema’s zijn hetzelfde: hygge, Scandinavië, buiten en bloemen en met een tikkeltje fantasie. Het zijn de kleurenpaletten, de textuur, de details en de gelaagdheid waarmee ik gaandeweg een nieuwe kant op ben gegaan. En begrijp me niet verkeerd, hier ben ik heel blij mee! 

ik lief jou kaartje

Nieuw jasje
Het is alleen wel zo dat er hier en daar best veel verschil zit tussen mijn ‘oude’ en mijn nieuwe illustraties. En dat hoeft niet erg te zijn, al ontstaat er bij mij wel de wens om een aantal van de oude illustraties in een nieuw jasje te steken. Maar dan vraag ik me weer af of mijn lieve klanten ze dan nog wel willen kopen. 

Zoals vaak (of altijd) is het zoeken naar de gouden middenweg, maar dan zonder dat het een compromis wordt, want daar schijnt niemand echt gelukkig van te worden. Ik ben begonnen met de subtiele make over van een kaartje dat ik in 2018 maakte. Benieuwd wat je ervan vindt.

kalender 2023 sale

Nieuw nieuw nieuw!
De Sale in de webshop is nu in geval fijn gevuld met allerlei leuks, waarvan ik hier en daar toch met pijn in mijn hart afscheid van zal nemen. En het leuke hiervan is, dat er als vanzelf weer plek ontstaat voor nieuwe dingen. Nieuwe illustraties, nieuwe producten en nieuwe concepten. Zo staan er al negen nieuwe kaarten online! 

En ik neem nog tot half februari de tijd om de rest van jaar uit te denken. Want ga ik een nieuwe lijn geboortekaartjes maken, stort ik me op trouwkaarten of ga ik een hele feestcollectie op zetten? Ik ben benieuwd naar wat 2023 gaat brengen. 

Terug naar blog