Over Studio Kvinna

Aangenaam! Mijn naam is Femke en tekenen is wat ik het liefste doe. In mijn werk probeer ik altijd iets te verwerken waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt, door humor en veel aandacht voor details. Denk aan gezellige camperbusjes, opgerolde rode katten, kleurrijke bloemen en plekjes om bij weg te dromen.

En die illustraties vind je dan weer terug op kaarten, prints en posters, mokken, kalenders en stickers.

Mij is verteld dat Femke uit het Fries komt, en zoiets betekent als 'vrouwtje'. Na een vakantie in Zweden ben ik erg fan geworden van het land en de taal. Kvinna is Zweeds voor 'vrouw' en zo is het gekomen dat mijn bedrijf zo heet.

 

Over Femke

Als kind tekende ik veel en riep ik dat ik ‘kunstenares’ wilde worden. Na een jaar op de kunstacademie ging ik communicatie studeren, haalde netjes mijn diploma en ging aan het werk.

Toch bleef het fijn om te creëren; zo leerde ik mezelf haken en maakte ik meer foto’s dan je ooit nodig kunt hebben. Uiteindelijk ontdekte ik weer hoe lekker tekenen is. Zo fijn om daar nu mijn werk van te kunnen maken.

Nog wat feitjes over mij

Ik ben getrouwd en moeder van Annika (’19) en Jonas (’21). Ik eet graag pizza en sushi en drink graag koffie en ginger ale. Je maakt me blij met Scandinavië, de zee, katten en (arthouse) films. Je maakt me niet blij met drukte, koolraap en spinnen. Ik laat me graag inspireren door folklore, tradities, de natuur, kamperen, koken en eten.

Mijn werkplek is thuis, aan de rand van Hengelo. Ik ga graag even een rondje wandelen en vind ’t heerlijk om de seizoenen te zien komen en gaan. Eenmaal achter mijn bureau word ik liefdevol van mijn werk gehouden onze twee katten Charlie en Saartje.